Onnistumisia rytmisen voimistelun luokkakilpailuissa

Elise-Vantaan voimistelijat ahkeroivat marraskuun lopulla rytmisen voimistelun yksilökilpailuissa Turussa.
Nunnavuoren palloiluhallissa  26.-27.11. järjestetyissä syyskauden viimeisissä luokkakilpailuissa olivat vuorossa parittomat luokat 1, 3 ja 5 sekä JM ja M-luokkien kilpailu.

Minea Kähäri Kultahipuista osallistui ensimmäistä kertaa oikeisiin voimistelukilpailuihin. Minea esitti rohkeasti ja iloisesti 1-luokan vapaaohjelman. Kuva: Sami Tapio

Lauantaipäivä käynnistyi aikaisin aamulla 1-luokan kilpailulla, johon osallistui huikeat 216 voimistelijaa. Heidän joukossaan kilpailivat myös sarjan nuorimpien joukkoon kuluneet Elise-Vantaan Kultahiput.  Tytöt osoittivat suorituksissaan huimaa kehitystä ja valmentajat Terhi Neuvonen ja Diana Hietapakka iloitsivatkin tyttöjen edistymisestä sekä kilpailu- että voimistelutaidoissa.

Ihanat Kultahiput olivat mukana 1-luokan kilpailussa ottamassa tärkeitä askeleita omilla voimistelijan poluillaan. Kuva: Sami Tapio

Jokainen näistä ahkerista ja innokkaista voimistelijanaluista otti tärkeitä askeleita omalla voimistelijan poluillaan ja eteenpäin jatketaan luottavaisin mielin. Parhaiten ykkösluokassa menestyivät Nea Kapiainen ja Rebekka Kylliäinen, jotka sijoittuivat hienosti kategoriaan 2.

Kultahippujen Nea Kapiainen sijoittui hienosti 1-luokan vapaaohjelmallaan kategoriaan 2 Kuva: Sami Tapio

Lauantaipäivä jatkui 5-luokan kilpailulla, jossa voimistelijat suorittivat vapaaohjelman lisäksi kolme välineohjelmaa. Kilpailun voitti SC Vantaata edustava Katariina Kevish, hopeamitalin nappasi Ulla Helin Olarin Voimistelijoista ja pronssimitalin vei SC Vantaan Sissi Levijärvi. Elise-Vantaan Viliina Sipilä oli neljäs jääden vain  0.116 pisteen päähän pronssimitalista.  Korkeatasoisessa ja tiukassa kilpailussa Elise-Vantaan  Annu Sierilä sijoittui hienosti kahdeksanneksi.

Viliina Sipilä sai keilaohjelmastaan huippupisteet 11.283. Kuva: Sami Tapio

Vakuuttavasti esiintynyt Ronja Tuukkanen sijoittui hienosti sijalle 11.  Kahdenkymmenen parhaan joukossa olivat myös Viliinan, Annun ja Ronja joukkuekaverit Hopeatähdistä, kun Arina Kevask oli sijalla 15,  Josefina Hyttinen 17. ja Tiia Rantanen 18. Rubiiniessa harjoitteleva Wilma Heikkinenkin ylsi lopputuloksissa hienosti sijalle 22.

Ilmeikäs Arina Kevask vauhdikkaassa vapaaohjelmassaan. Kuva: Sami Tapio
Rubiinien Wilma Heikkinen kilpaili ennsi kertaa 5-luokassa ja sai uudesta pallo-ohjelmastaan pisteitä 9.117. Parhaat pisteensä 10.000 Wilma nappasi upeasta vapaaohjelmastaan. Kuva: Sami Tapio

Raskaasta kilpailukaudesta huolimatta tytöt jaksoivat vielä hymyillä illan päätteeksi. Näillä voimistelijoilla on edessään vielä joulunäytös sekä harjoitteluleiri Kisakalliossa. Sen jälkeen voidaan vuosi 2016 laittaa pakettiin ja suuntaa katseet kohti uusia haasteita.

Elise-Vantaan voimistelijoista 5-luokan kilpailuun ottivat osaa vasemmalta Josefina Hyttinen, Viliina Sipilä, Annu Sierilä, Arina Kevask ja Ronja Tuukkanen. Kuvasta puuttuvat Tiia Rantanen ja Wilma Heikkinen. Kuva: Sami Tapio

Sunnuntaina oli vuorossa 3-luokan kilpailu, johon osallistui peräti 92 voimistelijaa. Jokainen suoritti vapaaohjelman ja yhden välineohjelman. Elise-Vantaan voimistelijoita oli mukana myös 3-luokassa. Parhaiten heistä sijoittui Vilma Ruotsalainen, joka oli hienosti sijalla 25. Vapaaohjelmastaan Vilma sai upeat 9.200, mutta vanneohjelmassa sattui muutamia välinevirheitä, jotka laskivat hänen kokonaispisteitään. Arvokasta kilpailukokemusta olivat hankkimassa Hopeatähtien Linnea Vasankari sekä Rubiineista Sara Virtanen, Nitta Väätäjä ja Anna Westerholm. Nämä tytöt matkaavat joulunäytöksen jälkeen Turkuun 11.12. järjestettäviin Välinekilpailuihin, joten 3-luokassa kilpailleiden kausi jatkuu vielä yhden kilpaulun verran. Tsemppiä sinne tytöt! Joulukuussa Kultahiput, Hopeatähdet ja Rubiinit suuntavat Kisakallioon perinteiselle joululeirille.

Rubiinien ihana Vilma Ruotsalainen onnistui hallitsemaan kilpailujännityksensä ja onnistui molemmilla ohjelmillaan ilman suuria virheitä.

Elise – Vantaan onnittelee luokkakilpailujen mitalisteja ja onnistujia.
Sekä kiittää loistavista kilpailujärjestelyistä ja ystävällisestä vastaanottamisesta Turun Naisvoimistelijoita, kiitos!