Rytminen voimistelu

Millainen laji rytminen voimistelu on
Rytminen voimistelu on monipuolinen taitolaji, jossa musiikki, voimistelijan liike ja väline muodostavat saumattoman kokonaisuuden. Huipputasolla laji vaatii fyysisten ja psyykkisten ominaisuuksien lisäksi myös urheilullisuutta ja taiteellisuutta. Lajissa harjoitellaan ja kilpaillaan sekä yksilönä että joukkueessa. Rytmisen voimistelun sanotaan olevan maailman kaunein urheilulaji. Lisää rytmisestä voimistelusta Voimisteluliiton sivulta.

Rytminen voimistelu Elise – Vantaassa
Elise – Vantaassa voit harrastaa rytmistä voimistelua 4-vuotiaasta alkaen. Tarjolla on voimistelukoulu-, harraste- ja valmennusryhmiä. Valmennuksesta huolehtivat koulutetut aikuiset valmentajat. Harraste- ja voimistelukouluryhmät soveltuvat hyvin myös muiden lajien tukiharjoituksiksi.

Miten löydän sopivan ryhmän

Jokaiselle voimistelusta kiinnostuneelle pyritään yksilöllisesti löytämään sopiva ryhmä. Harrastuksen voi aloittaa lasten voimistelukouluryhmistä, mutta mukaan voi tulla myös myöhemmin suoraan esivalmennus- tai valmennusryhmiin. Voimistelukoulut ja esivalmennusryhmät ovat kaikille avoimia, eikä aiempaa harrastustaustaa tarvitse olla.

Valmennustoiminnan tavoitteet
Valmennusryhmien tavoitteina ovat urheilijaksi kasvaminen, terveen itsetunnon kehittyminen, itsenäisen ja tavoitteellisen työskentelyn oppiminen sekä voimistelullisten taitojen kehittäminen. Esivalmennus- ja valmennusryhmien toiminta pohjautuu Suomen Voimisteluliiton huippuvoimistelijan urapolkuun. Valmennusryhmien tavoitteet asetetaan ikäluokka- ja ryhmäkohtaisesti. Harjoittelu on monipuolista ja tavoitteellista.  Vähintään neljä kertaa viikossa harjoittelevien valmennusryhmien harjoitteluun kuuluu lisäksi yhteistyössä Fysioterapia Kropan kanssa toteutetut kehonhuoltotunnit.  Tavoitteiden toteutumisen kautta pyritään kilpailumenestykseen. Elise – Vantaan voimistelijoista menestynein on vuosien 2009 sekä 2010 yksilöiden (naiset) 4 -ottelun Suomen mestari Julia Romanyuk.

KILPAILU- JA STARALISENSSIT ovat uudistuneet!

Kilpailulisenssi
Suomen Voimisteluliiton yleisten kilpailu- ja kurinpitosääntöjen perusteella jokaisella Voimisteluliiton alaisiin kilpailuihin osallistuvalla urheilijalla on oltava voimassa oleva kilpailulupa eli lisenssi.  Nyt meneillään oleva lisenssikausi on 1.9.2017-31.8.2018.  Lisenssin voi tilata joko vakuutuksellisena tai ilman vakuutusta. Jos tilaat lisenssin ilman vakuutusta, tulee voimistelijalla olla oma tapaturmavakuutus, joka sisältää ns. urheiluvakuutusehdon.

Stara-lisenssi
Stara-tapahtumaan voi osallistua edullisemmalla Stara-lisenssillä.  Jos Sinulla on jo kilpailulisenssi voit osallistua sillä myös Voimisteluln Stara-tapahtumiin.

Pikaohjeet
1. Kirjaudu Elise-Vantaan  jäsenrekisteriin.
2. Valitse vasemman puolen valikosta LISENSSIEN OSTO.
3. Valitse URHEILIJA, jonka jälkeen valitse lapsi jolle ostat lisenssin.
4. Täytä lapsen henkilötiedot ( ID numeroa ei laiteta )  ja TALLENNA
5. Valitse LAJI -> RV Rytminen voimistelu -> JV Joukkuevoimistelu
6. Valitse KILPAILULISENSSI tai STARALISENSSI
7. Valitse Ostan lisenssin vakuutuksella tai Ostan lisenssin ilman vakuutusta
8. Hyväksy ehdot ( kaksi erikohtaa )
9. Maksa vakuutus
10. Näet ostetun lisenssin lapsen kohdalta

Lisätietoa lisensseistä http://www.voimistelu.fi/fi/Tapahtumat-ja-kilpailut/Kilpailulisenssit-ja-vakuutukset

HARRASTERYHMÄT

Tikrut 8 – 10 vuotiaille
Merida 10 – 12 vuotiaille
Sinisafiirit 10 – 12 vuotiaille
Sinisafiirit 13 -15 vuotiaille
Taitotunti rytminen voimistelu

ESIVALMENNUSRYHMÄT

Esivalmennusryhmät 2007- 2012 syntyneille

VALMENNUSRYHMÄT

Hopeatähdet 2006- 2003 syntyneille
Rubiinit  2000- 2006 syntyneille
Kultahiput 2007- 2010 syntyneille
Kultasiivet 2008-2010 syntyneille

OLETKO KIINNOSTUNUT PAIKASTA RYTMISEN VOIMISTELUN VALMENNUSRYHMISSÄ?
Ota yhteyttä  terhi.neuvonen(at)elisevantaa.fi ,
arkisin klo.14-15 p. 050 463 9856.