Kultaa Syrenialle ja hopeeta Rubiinien Oona-Marialle

Elise – Vantaan rytmiset ja joukkuevoimistelijat avasivat kevään kilpailukauden menestyksekkäästi viime viikonloppuna.
Syrenia voitti kultaa lauantaina Sun Born Cupissa Salossa.
Joukkue keräsi Minttu-Maari Patasen ihastuttavalla koreografialla vapaaohjelmasta huippupisteet 17.00.

20160321_1”Tytöt nauttivat voimistelusta ja iloitsivat siitä, että saivat hallittua jännityksen kauden avauskisassa pitkästä päivästä huolimatta”, kertoi joukkueen vastuuvalmentaja Jonna Rauta tunnelmia lauantai-iltana. Valmentajan mukaan nyt aletaan hiomaan ohjelmaan täsmällisiä kuvioita ja keskitytään suorituksen yhdenaikaisuuteen. Syrenialla seuraavat kilpailut ovat jo kahden viikon kuluttua, kun Elise järjestää joukkuevoimistelun aluekilpailut Töölön Kisahallissa.

20160321_2Elisellä on vankka kokemus kilpailujen järjestämisessä. Viime viikonloppuna vantaan rytmiset voimistelijat kilpailivat niin ikään Elisen järjestämissä rytmisen voimistelun luokkakilpailuissa Kampissa.  Kevään ensimmäisissä luokkakilpailuissa oli vuorossa parittomien luokkien yksilösarjat sekä juniori- ja mestariluokat.
Myös näistä kisoista saatiin mitali Vantaalle, kun Rubiinien Oona – Maria Ruotsalainen taiteili itsensä hopealle lauantaina 1-luokan kilpailussa. Tähän 1-luokan sarjaan otti osaa peräti 129 voimistelijaa eri puolelta Suomea. Joukkuekaveri Riina Kylliäinen sijoittui hienosti samassa sarjassa sijalle 22.

20160321_3Hopeatähdissä harjoitteleva Josefina Hyttinen osallistui lauantaina ensi kertaa 5-luokan kilpailuun, jossa kilpailtiin vapaaohjelman lisäksi kolmella vapaavalintaisella välineellä. ”Oli se aika rankkaa tehdä neljä kilpailuohjelmaa”, tuumasi Jossu kilpailun jälkeen. Josefina sai omista suorituksistaan korkeimmat pisteet uudella keilaohjelmallaan. Josefina kanssa oli sovittu alkukaudesta, että vanne- ja pallo-ohjelmansa muutetaan ja vaikeustasoa nostetaan näiden kilpailujen jälkeen vastaamaan 5-luokan vaativampia sääntöjä. Josefina kertoikin jo odottavansa innolla uusien ohjelmien opettelemista.

Sunnuntaina kilpailut jatkuivat aamulla mestariluokan sarjalla, jossa voittoon voimisteli Elisen Siiri Joronen. Loppupäivä kului 3-luokan kilpailussa, jossa oli mukana yhteensä 83 voimistelijaa. Kaikki kilpailijat suorittivat vapaaohjelman ja yhden välineohjelman. Elise-Vantaan voimistelijoista mukana olivat Vilma Ruotsalainen ja Anna Westerholm Rubiineista sekä Hopeatähtien Ida Lindström, Janika Grönqvist, Eevi Sierilä, Pinja Tuukkanen ja Miila Valtonen.
Parhaiten Elise-Vantaan voimistelijoista onnistui Pinja Tuukkanen, joka sijoittui upeasti sijalle 13
Paljon onnea mitalistit, kaikki upeat voimistelijat,  valmentajat, kotijoukot sekä kiitokset niin Saloon kuin Kamppiinkin kilpailujen järjestäjille!