Kilokaupalla kokemusta nuorten SM-karsinnoista!

Vas. Ronja Tuukkanen, Arina Kevask, Viliina Sipilä ja Annu Sierilä nuorten SM-karsinnoissa 11.11.2017 Kuva: Terhi Neuvonen

Rytmisen voimistelun nuorten (s.2002-2004) SM-karsintakilpailu käytiin lauantaina 11.11.2017 OVO Training Centerissä Espoossa.
Elise – Vantaalle päivä oli erityinen, sillä karsintaan osallistui ensi kertaa seuran historiassa Elise -Vantaan omat kasvatit. Mukana oli peräti seitsemän Elise – Vantaata edustavaa voimistelijaa  Lina Helminen, Josefina Hyttinen, Arina Kevask, Tiia Rantanen, Annu Sierilä, Viliina Sipilä ja Ronja Tuukkanen.

Vas. Josefina Hyttinen, Tiia Rantanen ja Lina Helminen nuorten SM-karsinnoissa Ovo Training Center 11.11.2017 Kuva: Terhi Neuvonen

Karsintakilpailun voittoon voimisteli OVO: n Elina Jyrkönen, toiseksi sijoittui Elisen Nelli Snell ja kolmanneksi Angelica Kallio OVO:sta. Kärkikolmikon kilpailu oli tiukka ja piste-erot jäivät hyvin pieniksi. Turussa 25.-26.11. käytävissä nuorten SM- loppukilpailuissa tullaan näkemään jännittävä kilpailu mestaruuksista.  Elise -Vantaakin nähdään  Turussa  26.11.2017 kun Hopeatähdet ovat mukana joukkueiden SM-kilpailuissa pre-nuorten sarjassa nauhaohjelmallaan.

Annu Sierilä nuorten SM-karsintakilpailussa 11.11.2017 Kuva: Pinja Tuukkanen

Elise -Vantaa on mennyt eteenpäin monta askelta voimistelijan polulla. Yksilövoimistelijoille on pyritty rakentamaan omaa tyyliä yksilöllisten musiikkien ja Sirja Lepistön koreografioiden avulla. Uudet ohjelmat ja arvokisakarsinnan tuoma lisäjännitys näkyi vielä useissa suorituksissa.  Ohjelmissa oli vielä valitettavan paljon haparointia, epätarkuutta sekä virheitä. Päivään mahtui kuitenkin myös onnistumisia, jotka kertoivat että suunta on oikea.

Arina Kevask nuorten SM-karsintakilpailussa 11.11.2017 Kuva: Pinja Tuukkanen

Lauantain karsinnassa Elise – Vantaan tytöistä tasaisimman 4-ottelun teki Josefina Hyttinen , joka ylsi lopputuloksissa hienosti sijalle 22. Korkeimmat pisteet Josefina sai pallo-ohjelmastaan. Helsingissä harjoitteleva Laura Ahosen valmennukseen siirtynyt Viliina Sipilä sijoittui upeasti sijalle 17. ja nappasi loistavat pisteet 11.950 keilaohjelmallaan.  Lina Helminen, Arina Kevask ja Ronja Tuukkanen onnistuivat parhaiten vauhdikkailla vanneohjelmillaan. Tiia Rantanen sai korkeimmat pisteensä keiloista, samoin Annu Sierilä, jolle kilpailu oli varsin epäonninen. Karsinta oli hieno ja merkittävä kokemus jokaiselle seuramme voimistelijalle. Tästä on hyvä jatkaa luottavaisin mielin ja hyvällä asenteella harjoittelua.

Ronja Tuukkanen nuorten SM-karsintakilpailussa 11.11.2017 Kuva: Pinja Tuukkanen

Kiitos seuramme tuomareille Julia Romanyuk ja Taru Kankainen, jotka Voimisteluliitto oli kutsunut karsintakilpailun tuomaristoon.

Elise -Vantaa onnittelee kaikkia nuorten SM-loppukilpailuun paikkansa saavuttaneita ja heidän valmentajiaan sekä toivottaa kaikille tasapuolisesti onnea SM – kilpailuun!

Karsintakilpailun tulokset löytyvät Kisapalvelusta. 

Jossu, Lina ja Tiia välinemittauksessa ennen kilpailua.Tässä tarkistetaan parhaillaan Tiian pallon mittoja. Kuva: Terhi Neuvonen