Hopeatähdillä huikea kisakokemus kansainvälisillä kanveeseilla

 

Hopeatähdet valmentajansa Terhi Neuvosen kanssa. Vasemmalta Rebekka Karila, Tiia Rantanen, Annu Sierilä, Lina Helminen, Viliina Sipilä ja Arina Kevask.

Rytmisen voimistelun ja joukkuevoimistelun kansainvälinen Miss Valentine -kilpailu järjestettiin Tartossa 9.-12.2.2017. Hopeatähtien nauhajoukkue edusti tyylikkäästi Suomea ja Elise-Vantaata ensimmäisessä ulkomaan kilpailussaan. Joukkueessa voimistelivat Rebekka Karila, Lina Helminen, Arina Kevask, Tiia Rantanen, Annu Sierilä ja Viliina Sipilä. Joukkueen ihastuttavat puvut herättivät Tartossa huomiota ja saivat paljon kehuja osakseen pitkin kilpailuviikonloppua. Kiitokset ompelija Elina Määtälle ja pukujen suunnittelijalle Heta-Leena Sierilälle. 

Arina ja Lina Lunan kanssa laivan hytissä
Torstaina tutustuttiin heti kilpailupaikkaan A.Le Cogin urheiluhalliin ja päästiin heti kilpailutunnelmaan.

Joukkue matkusti torstaiaamuna yhdessä valmentajiensa Terhi Neuvosen ja Taru Kankaisen kanssa lautalla Tallinnaan, josta matkaa jatkettiin bussikuljetuksella Tartoon. Siellä tutustuttiin kilpailupaikkaan ja päivän päätteeksi majoituttiin Dorpat-hotelliin.

Perjantaina päästiin harjoittelemaan valoisaan ja avaraan halliin lähellä hotellia.
Hätä keinot keksi tälläkin kertaa ja nauha saatiin Taru Kankaisen toimesta irroitettua.
Tytöt kuuntelemassa palautetta perjantain aamuharjoituksissa.

 Perjantaina Hopeatähdet pääsivät heti aamusta harjoittelemaan hotellin lähellä sijainneeseen urheiluhalliin. Aamuharjoitusten jälkeen tutustuttiin Tarton vanhaan kaupunkiin ja loppupäivä vietettiin suomalaisvoimistelijoita kannustaen ja kansainvälisestä tunnelmasta nauttien seuraamalla kilpailuja.

Perjantaina ehdittiin harjoitusten jälkeen tutustua Tarton ihastuttavaan vanhaan kaupunkiin.
Matkamuistomyymälässä riitti paljon ihailtavaa.

Lauantaina Hopeatähdet pääsivät tositoimiin, kun vuorossa oli alkukilpailu prenuorten joukkueiden sarjassa. Joukkueen innostus siitä, että vihdoin päästäisiin kilpailuareenalle, oli käsinkosketeltavaa. Lataus oli hyvä, mutta pienet tekniset ongelmat musiikin kanssa herpaannuttivat tyttöjen keskittymisen suorituksen alussa ja ohjelmassa sattui usea suuri virhe.

Elise-Vantaan Hopeatähdet aloittamassa lämmittelyä.
Viliina Sipilän venyttelyä.
Alkulämmittely meneillään. Kuvassa Arina Kevask ja selin kameraan Tiia Rantanen.

Joukkue sai maakiintiön ansiosta finaalipaikan sunnuntain loppukilpailuun. Hopeatähdet paransivat huimasti suoristustaan finaalissa ja alueella nähtiin tyylikäs ja vapautunut joukkue. Aivan ohjelman lopussa hajonnut nauhankeppikään ei haitannut tyttöjä, jotka olivat iloisia ja tyytyväisiä suoritukseensa.  Finaalissa pisteetkin nousivat ja Hopeatähdet jäivät lopulta vain 0,05 pisteen päähän pronssista. Kultamitali saatiin Suomeen, kun SC Vantaan joukkue voitti prenuorten kilpailun.

Pre-nuoretn joukkuekilpailun voitto tuli Suomeen ,kun SC Vantaan joukkue sai kaulaansa kultamitalit. Toiseksi sijoittui Viron TSSK VK Diiva ja kolmanneksi NarvaPSK Fouette. Elise-Vantaa sijoittui neljänneksi, jääden vain 0.05 pisteen päähän pronssista.

 

Finaalipäivänä joukkue ehti kokeilla muutamat vaihdot kilpailualueella, tämä toi varmuutta suoritukseen. Kuvassa tytöt kuuntelemassa valmentaja Taru Kankaisen palautetta.
Hopeatähtien kanssa samaan kuvaan saatiin kilpailunjohtaja Janika Mölder.

Ikimuistoiselta kilpailumatkalta jäi paljon hyviä muistoja tyttöjen mieleen. Yksi hauskoista muistoista Tiia Rantasen mukaan oli se, kun menomatkalla tytöt viettivät puolituntia laivan kaupan leluosastolla.

Matkalla hotellista kilpailupaikalle sujui kätevästi bussilla

Yhtä matkan kohokohdista tytöt kuvailivat huvittuneina.
  —Se kun Victoria Mazur tuli sinne hotellin iltapalalle ja haettiin koko ajan vaan lisää vettä, että nähtäis se paremmin.

Pre-nuoretn joukkuekilpailun voitto tuli Suomeen ,kun SC Vantaan joukkue sai kaulaansa kultamitalit. Toiseksi sijoittui Viron TSSK VK Diiva ja kolmanneksi NarvaPSK Fouette. Elise-Vantaa sijoittui neljänneksi, jääden vain 0.05 pisteen päähän pronssista.

Kauhunhetkiäkin jäi muistoksi kilpailumatkalta.
  —Kun se keppi meni rikki niin mä ajattelin että ei, ei, ei enää tätä please!
Jälkeenpäin tilannetta ollaan katsottu hymyssäsuin YouTubesta yhä uudestaan ja todettu miten loistavasti siinä tilanteessa voimistelijat toimivatkaan.
  —Finaalipäivä ja koko Miss Valentine oli unohtumaton kokemus, toteaa joukkueen kapteeni Annu Sierilä.

Tytöt keskittymässä suoritukseensa juuri ennen kuulutusta kilpailuareenalle.

  —Oli mahtavaa kun yleisö kannusti ja kuulutettiin ”Elise-Vantaa Finland”, jatkaa Arina Kevask.

Kiitos Voimisteluliitolle, että saimme edustuspaikan ja teitte tämän kokemuksen mahdolliseksi.

Elise-Vantaan ihastuttava joukkue maskottinsa Lunan kanssa kilpailun jälkeen.

Täältä voit kastoa joukkueen finaalipäivän suorituksen
https://www.youtube.com/watch?v=EPWO7SVXjec