HUHTIKUUN 2021 ELISEVANTAALAINEN

Nimi ja ikä?
– Annaliina Moisio, tunnetaan paremmin nimellä Ansku. Olen 17 vuotta ja käyn Helsingin Medialukiota.

Kuvaile itseäsi kolmella sanalla.
-Olen aurinkoinen, reipas ja helposti lähestyttävä.

Ansku Elise-Vantaan kevätnäytöksessä Lumossa
Ansku ensi kertaa kisoissa Jyväskylässä Voimistelupäivillä.

Miten päädyit voimistelun pariin ja Elise – Vantaaseen?
-Aloitin voimistelun Elise-Vantaassa 4 vuotiaana. Tätä ennen olin harrastanut balettia. Olin pienenä todella aktiivinen enkä kuulemma tehnyt muuta kuin tanssinut. Tästä syystä tanssinomaista harrastusta lähdettiin etsimään baletin lisäksi myös Elise-Vantaan voimisteluryhmistä.
Rytminen voimistelu tempaisi mut mukaansa ja harrastin Elise-Vantaan valmennusryhmässä 12-vuotiaaseen saakka. Voimistelun lopettamisen jälkeen mut pyydettiin mukaan valmennushommiin ja tottakai suostuin!

Voimistelun rinnalla olen harrastanut myös muita lajeja, kuten jalkapalloa. Mun mielestä on tärkeää että lapsilla on mahdollisuus harrastaa ja kokeilla monia eri lajeja, sillä se auttaa kasvamaan monipuoliseksi liikkujaksi. Olen todella kiitollinen, että mulla oli tähän mahdollisuus. Kaikki harrastukset ovat lapsille tärkeitä!

Sekä voimistelu että futis ovat edelleen isossa osassa arkeani, sillä toimin myös jalkapallossa valmentajana. On ihanaa, miten itselle rakkaat lajit on pystynyt säilyttämään elämässä valmennushommien kautta.

Ansku 5-luokan kisassa Myllypuron Liikuntamyllyssä
Fairplay jalkapallossa ja voimistelussa!

Omat valmentajasi Elise – Vantaassa?
-Mulla on voimisteluvuosieni varrella ollut useita valmentajia, mutta suurimmassa valmentajan roolissa toimi Terhi Neuvonen. ”Tepan” lisäksi valmennuksessa oli mukana paljon myös Taru Kankainen.

Paras muisto omilta voimisteluajoilta? Lempiväline?
-Sanoisin, että parhaat muistot omilta voimisteluajoilta tulevat leireiltä ja kisamatkoilta. Toki myös itse treeneissä oli hauskaa, koska meidän ryhmällä oli hyvä yhteishenki ja valmentajat olivat niin mukavia. Mun suosikki voimisteluvälineet ovat pallo ja nauha.

Voimistelukavereiden kanssa matkalla discoon Voimistelupäivillä
Ida, Annu ja Ansku kisatunnelmissa Lumossa.

Miten olet mukana Elise – Vantaan toiminnassa tällä hetkellä?
-Olen valmentanut Elise-Vantaassa eri ikäisten lasten ja nuorten ryhmissä nyt yli neljä vuotta. Tällä hetkellä toimin ohjaajana Tianassa, poikien Ninja temppukoulussa ja 5-7 vuotiaiden voimistelukoulussa. Tulen olemaan mukana myös Elise-Vantaan kesäleireillä tulevana kesänä. Olin kesäleireillä ohjaajana myös vuonna 2019 ja nuorempana osallistuin niihin itsekin.
Tänä keväänä osallistuin Suomen Voimisteluliiton järjestämään Voimisteluohjaajan startti -koulutukseen. Koulutus toteutettiin ensimmäistä kertaa etäyhteydellä ja onnistui hyvin. Odotan innolla jatkokoulutuksia!

Duokisoissa mitaleilla Annu Sierilä ja Annaliina Moisio

Mikä Elise –Vantaassa on parasta?
-Valmentamisessa parasta on ehdottomasti se, kun näkee lasten pitävän hauskaa ja oppivan uutta. On ihanaa havaita lasten oppimisen ilo ja tekemisen riemu. Valmentajana mulle on todella tärkeää, että jokaisella harrastajalla on treeneissä turvallinen olo ja että kukaan ei jää porukan ulkopuolelle.

Elise-Vantaassa parasta on hyvä yhteishenki. Koska seura on suhteellisen pieni ja kaikki tuntevat toisensa, sanonta ”Yhdessä olemme enemmän” todellakin pitää paikkaansa.

Hopeatähdet vas ylh.Annu Sierilä, Janika Grönqvist, Ansku Moisio, Viliina Sipilä. Alh. vas. Josefina Hyttinen, Lina helminen, Pinja Tukkanen, Ida Lindström ja Ronja Tuukkanen
Pasi Sinisalon kehonhuoltotunnilla Fysiterapia Kropassa v. 2016

Mitä teet vapaa-ajalla?
-Mikäli koronaa ei olisi kuvioissa, vastaisin että viettäisin suurimman osan vapaa-ajastani ystävien kanssa ja salilla. Koska korona kuitenkin rajoittaa normaalia elämää, koostuu mun vapaa-aika nykyään suurimmaksi osaksi perheen seurasta.

Paras lukemasi kirja ja paras elokuva/TV-sarja?
-Nuorempana luin paljon enemmän kuin nykyään. Sanoisin, että lapsuuden lempparit: ”Harry Potter” kirja- ja elokuvasarjat ovat yhä sekä lempikirjojeni että -elokuvieni kärkijoukossa. Tämänhetkisten lempisarjojeni joukkoon kuuluvat Money Heist ja Gossip Girl.

Edellisen päivän muistot trampalla hyppimisestä kasvoissa, mutta se ei menoa haitannut kisoissa!

Haaveammattisi?
-Jos kysytään haaveammattia niin vastaus on muotisuunnittelija tai Disney-prinsessa. Realistisemmat ammattitoiveet ovat kuitenkin luokanopettajaksi pääsy ja valmentajana jatkaminen.

Onko sinulla esikuvia?
-En osaa sanoa ketään tiettyjä ihmisiä tähän. Ihailen kuitenkin ihmisiä, jotka tekevät omaa juttuaan ja tekevät töitä unelmiensa eteen. Ihailen myös ihmisiä, joista huokuaa positiivista energiaa ja jotka kohtaavat jokaisen päivän positiivisella asenteella.