Mitaleja ja luokkanousuun oikeuttavia sijoituksia viikonlopun rytmisen voimistelun kilpailuista

Kultahiput N hopeamitalijoukkue vasemmalta Nea Kapiainen, Nessa Väätäjä, Amelie Orre, Amanda Äänismaa ja Rebekka Kylliäinen

Rytmisen voimistelun luokkakilpailut käytiin viikonloppuna 22.-23.4. Lumossa. Kevään toisissa luokkakilpailuissa oli vuorossa yksilöiden 2- ja 5-luokka, joukkueiden kaikki luokat sekä Stara.

Jessica Helmi
Peppi-Lotta Lukkala

Kilpailut käynnistyivät varhain lauantaiaamuna 2-luokan kilpailulla, johon osallistui huikeat 151 voimistelijaa. Ensi kertaa 2-luokassa kilpailleet Jessica Helmi, Nea Kapiainen ja Rebekka Kylliäinen sijoittuivat kaikki hienosti luokkanousuun oikeuttavaan kategoriaan 2.  Peppi-Lotta Lukkalalla oli epäonnea 2-luokan kilpailussa vanneohjelmassaan ja tästä syystä hänen sijoitus oli kategoriassa 4 tällä kertaa.

Nea Kapiainen
Rebekka Kylliäinen

Lauantai-iltana oli vuorossa joukkueiden luokkakilpailut. Oli erittäin ilahduttavaa, että joukkueita oli mukana todella paljon useista eri seuroista. Joukkuekilpailun suosio rytmisessä voimistelussa onkin selvästi kasvussa. Elise – Vantaalta oli mukana kolme joukkuetta, Kultahipuista kaksi kokoonpanoa kilpaili 2-luokassa pallo-ohjelmalla ja Hopeatähdet olivat nauhoillaan mukana 6-luokassa.

Ihanat Kultahiput ja maskotti!

Molemmista sarjoista saatiin seuralle mitali, kun Kultahiput N sai kaulaansa hopeamitalit ja Hopeatähdet kultaiset. Kultahippujen  hopeamitalijoukkueessa voimistelivat Nea Kapiainen, Nessa Väätäjä, Amelie Orre, Amanda Äänismaa ja Rebekka Kylliäinen. Hopeatähtien nauhajoukkueessa voimistelivat Arina Kevask, Lina Helminen, Rebekka Karila, Tiia Rantanen ja Annu Sierilä.

Hopeatähdet vasemmalta Lina Helminen, Arina Kevask, Tiia Rantanen, Rebekka Karila ja Annu Sierilä

Sunnuntaina päivä starttasi Stara tapahtumalla. Kultahippujen Anna Hammarberg ja Lila Pihlström esittivät 1-luokan vapaaohjelman. Suorituksessa nähtiin jo paljon hienoja ojennuksia ja täsmällisyyttä tekemisessä.

Esityksensä jälkeen tytöt saivat kaulaansa hienot mitalit ja lisäksi useita pieniä ”timantteja”, joita aamun mittaan oli keräilty harjoitusalueelta. Tytöt odottavat jo innolla ”oikeita kisoja”, joihin he molemmat voivat ikänsä puolesta osallistua ensi kaudella. Molemmat voimistelijat osallistuvat tänä keväänä vielä yhteen Staraan, joka järjestetään jo muutaman viikon päästä Opinmäen koululla luokkakilpailujen yhteydessä.

Anna ja Lila suorituksensa jälkeen

Staran jälkeen sunnuntaina oli vuorossa yksilöiden 5-luokan kilpailu, jossa voimistelijat kilpailivat vapaaohjelman lisäksi kolmella eri välineellä.  Elise – Vantaan kaikilla yhdeksällä voimistelijalla oli välineenä vanne, pallo ja keilat. Kilpailuun osallistui muutamat poisjäännit huomioiden 39 voimistelijaa. Kymmenen parhaan joukkoon mahtui hienosti kaksi Elise –Vantaan voimistelijaa, kun Arina Kevask oli seitsemäs ja Josefina Hyttinen yhdeksäs. Wilma Heikkinen sijoittui myös hienosti sijalle 11 ja Tiia Rantanenkin ylsi lopulta luokkanousuun oikeuttavalle sijalle 15 vaikka keilaohjelmassa sattuikin useita suurempia virheitä.

Myös muuta seuran voimistelijat osoittivat kehitystä ja kilpailun aikana nähtiin useita hyviä suorituksia. Eevi Sierilä 24/39 onnistui erityisesti vapaaohjelmassaan, josta hän keräsi upeat pisteet 9.676. Pinja Tuukkanen 21/39 voimisteli tasaisesti ja suoritui urakastaan hienosti ensikertalaisena. Lina Helmisellä 28/39 ja Rebekka Karilalla 30/39 oli vaikeutettu ohjelmia, joukkoon mahtui monta onnistumista mutta myös virheitä sattui harmittavan paljon.
Anastasiia Polishchukilla 35/39 oli jännittävä päivä, kun hän kilpaili neljällä ohjelmalla, jotka kaikki olivat hänelle ihan uusia. Tärkeä kokemus nuorelle voimistelijalle ja tästä on hyvä kaikkien jatkaa kohti uusia tavoitteita.

Vasemmalta Josefina Hyttinen (9.),Tiia Rantanen (15.), Arina Kevask (7.) ja ensi kertaa 5-luokassa kilpaillut Anastasiia.

Paljon onnea mitalisteille, luokkanousuun oikeuttavia sijoituksia saavuttaneille,  valmentajille ja kotijoukoille!
Kiitokset myös arvillemme Jonna Nuutiselle ja tuomareille hurjasta urakasta pitkinä kilpailupäivinä.

Erityiskiitokset loistavista kilpailujärjestelyistä SC Vantaalle. Voimistelijoita ja valmentajia ilahdutti kauniisti koristeltu kilpailupaikka, tuomarit kiittelivät loistavasta palvelusta ja myös katsomosta kuului kiitoksia hyvin sujuneesta kilpailusta. Elise – Vantaa kiittää ja toivottaa kaikille iloa ja intoa kotisaleille!

Kaikki tulokset löytyvät Kisapalvelusta!