ELISE VANTAAN VOIMISTELIJAT MATKALLA MAAILMAN YMPÄRI KEVÄTNÄYTÖKSEN MERKEISSÄ

Tänä vuonna Elise-Vantaan perinteisestä kevätnäytöksestä päästiin nauttimaan aurinkoisena äitienpäivänä 12.5.2019 Lumossa. Näytöksen alussa nousimme lentokoneeseen ja pääsimme aloittamaan matkan maailman ympäri seuramme voimistelijoiden siivittämänä.

Seuramme on saanut ensimmäisen voimistelijan naisten Suomen mestaruuskisoihin seitsemän vuoden tauon jälkeen, joten pääsimme myös ihastelemaan SM-kisojen valmistautuvan edustajamme Josefiina Hyttisen suorituksia.

Matka aloitettiin lentokentältä Elise-Vantaan nuorten ja naisten Freestyler-esityksen mukana. Esityksessä nähtiin paljon vauhdikasta hiphoppaamista, joka käynnisti näytöksen vauhdikkaasti.

Ensimmäiseksi pääsimme laskeutumaan Italiaan, jonka tunnelmiin meidät vei 4-5-vuotiaiden voimistelukoululaiset sekä Italia-teemaisen nauhaohjelmansa esittänyt Eevi Sierilä.

Italian jälkeen vuorossa oli Slovakia, jossa Suomen leijonat menestyvät tällä hetkellä hienosti jääkiekon MM-kisoissa. Slovakiassa saimme nähdä ihanan poikien temppujumpan pojat ja heidän leijona teemaisen esityksensä.

Kuva: Terhi Neuvonen

Seuraavaksi päädyimme upeaan Australiaan, jossa sen luontoa meille esitteli harrasteryhmä Tianan 7-10 vuotiaat voimistelijat.

Värikäs, eksoottinen ja kaoottinen. Maa johon seuraavaksi saavuimme oli Intia. Intian lumoihin meidät johdatti prenuorten valmennusryhmän voimistelijat sekä Rebekka Karila, joka esitti upean Bollywood-teemaisen keilaohjelmansa.

Seuraava maamme oli samban kotimaa, Brasilia. Brassirytmejä meille esitteli 8-10 vuotiaiden voimistelukoulu Tikru ja 10-12 vuotiaiden voimistelukoulu Merida.

Brasilian jälkeen pääsimme nauttimaan hienostuneesta tunnelmasta, kun saavuimme Ranskaan. Ranskassa meitä viihdytti nuorten harrasteryhmä Sinisafiireiden voimistelijat.

Seuraavaksi vuorossa oli rytmisen voimistelun synnyinmaa, Venäjä. Rytmisen voimistelun esivalmennuksen tytöt pääsivät esittämään meille Kalinka-ohjelmansa, jonka mukana pääsimme maan tunnelmaan.

Kuuntelee ja lohduttaa
Hyvän yön suukottaa
Lakkaamatta rakastaa
Lapsen tietä tasoittaa
Kuka silittää kuumeisen päätä,
panee kynttilän polttamaan sormeen jäätä?
Kuka ratkoo monenlaiset kränät
lohduttaa kun tuli bänät?
Kuka oottaa milloin tulen takas,
kertoo että olen rakas?
Sinä, äiti.

Vielä ennen väliaikaa toivotimme kaikille suurenmoisille äideille onnellista äitienpäivää Elise-Vantaan nuorten ja naisten esityksellä. Esitys kosketti niin äitejä kuin itse voimistelijoitakin. Koko seura kiittää kaikkia äitejä, mummeja, valmentajia ja muita tärkeitä äitihahmoja mahtavasta tuesta ja tsemppauksesta voimisteluharrastuksen parissa.

Väliajan jälkeen jaettiin tämänvuotiset palkitsemiset. Vuoden voimistelija oli tänä vuonna Sara Virtanen ja vuoden Elise-Vantaalainen Alva Häggblom. Elise-Vantaa palkitsi myös Josefiina Hyttisen saavutuksesta, paikasta Suomenmestaruuskisoihin. Onnea Sara, Alva ja Jossu!

Sara Virtanen ja Alva Häggblom 12.5.2019
vas. Elise – Vantaan puheenjohtaja Heta – Leena Sierilä, Josefina Hyttinen ja seurakoordinaattori Minna Lehtikallio

Palkitsemisten jälkeen jatkoimme matkaamme ja pääsimme viileisiin tunnelmiin, kun pienet jääkarhut eli 5-7 vuotiaat voimistelukoululaiset veivät meidät Grönlantiin.

Hyisen Grönlannin jälkeen suuntasimme aivan toisenlaiseen paikkaan, nimittäin Turkkiin. Turkkilaisista tunnelmista nautimme kahden prenuorten valmennusryhmäläisen kanssa. Myös itämaisella naruohjelmalla meidät lumosi Tiia Rantanen.

Turkin jälkeen jatkoimme matkaa Aasiassa ja päädyimme Kiinan. Kiinassa meille taitojaan esitteli Tiana, rytmisen voimistelun 7-10-vuotiaiden harrasteryhmän voimistelijat, sekä voimistelukoulu Helinä, jossa on mukana 8-10-vuotiaita tyttöjä.

Seuraavaksi seikkailimme yhä Kiinassa ja päädyimme yhteen sen merkittävimmistä kaupungeista, Hong Kongiin. Hong Kongissa törmäsimme vaarallisiin hiipiviin tiikereihin, prenuorten valmennusryhmän voimistelijoihin.

Kun villit tiikerit oli saatu kesytettyä, lensimme toiselle puolelle maapalloa. Seuraava kohteemme oli Yhdysvallat.  Yhdysvalloissa meidät lumosi upeat cheerleaderit, rytmisen voimistelun valmennusryhmä kultahiput. Yhdysvalloissa taiteili myös Arina Kevask keilaohjelmallaan.

Yhdysvalloista matkasimme vauhdikkaiden kuvioiden jälkeen Espanjaan, josta ei rytmiä ja asennetta puuttunut. Espanjan sykkeeseen meidät vei harrasteryhmä sinisafiireiden 10-12 vuotiaat.

Viimeisenä kohteena saavuimme iloiseen Georgiaan, laulun ja tanssin maahan. Georgian kansantanssin saloihin meidät veti rytmisen voimistelun valmennusryhmä Hopeatähtien prenuoret ja nuoret.

Georgian jälkeen laskeuduimme takaisin koti-Suomeen, jossa päätimme matkamme yhteiseen lopputanssiin. Jippikai jei jei! Tänä vuonna lopputanssi tanssittiin Cheekin tahtiin.

Kiitos unohtumattomasta näytöksestä voimistelijoille, valmentajille, vanhemmille, tukijoukoille ja kaikille jotka olivat mukana auttamassa ja tukemassa! Mukavaa loppu kevättä ja kesän odotusta!

Kuvat: Liina Lehtonen, Petri Kapiainen ja Ronja Tuukkanen

#EliseVantaa #YhdessäOlemmeEnemmän