Elise -Vantaan tapahtumarikas kevät oli täynnä voimistelun iloa ja suuria tunteita.

Syrenian kausi huipentui viime viikonloppuna Valkeakoskella joukkuevoimistelun kilpasarjojen Mestaruuskisoihin ”Mestiksiin”. Alkukilpailussa lauantaina sattui  hieman suurempi virhe, jonka takia pisteet jäivät harmillisen alhaisiksi. Sunnuntaina Syrenialla oli hyvä suoritus ja joukkue sijoittui lopulta hienosti sijalle 8.  Syrenialla on takanaan onnistunut sarjanousu 14-16-vuotiaiden vaativaan sarjaan. Onnittelut upeille voimistelijoille, valmentajille Jonna ja Sanna Raudalle sekä  koreografi Minttu Pataselle.

Syrenia nappasi pronssia toukokuun alussa HJM Cupissa. Helmi Kuvaja ottamassa mitaliselfietä , kuvassa mukana myös joukkueen maskotti Ursula.
Syrenian aurinkoiset terveiset Valkeakoskelta viime viikonlopun kilpasarjojen Mestaruuskilpailuista.

Lauantaina seuran rytmiset voimistelijat matkasivat Järvenpäähän, kun vuorossa oli välinekilpailut sekä kevään viimeiset duo-trio sarjojen kilpailut. Järvenpäästä saatiin seuralle varsinainen mitalisaalis  kaiken kaikkiaan 12 mitalia. Yksilökilpailusta tuli kultaa, kun Julia Kumpula voitti 10-11-vuotiaden sarjan. Jessica Helmi voimisteli hopealle samassa sarjassa ja seurakaveri Peppi-Lotta Lukkala oli hienosti sijalla 6.

Upea joukko Rubiinien voimistelijoita menestyksekkään lauantain jälkeen yhdessä valmentajansa Diana Hietapakan kanssa. Vasemmalta Jessica Helmi, Nitta Väätäjä, Riina Kylliäinen, Wilma Heikkinen, Vilma Ruotsalainen, Julia Kumpula, Peppi-Lotta Lukkala ja Diana Hietapakka.

Linnea Vasankari nappasi vanneohjelmallaan hopeaa 12-13-vuotiaiden sarjassa. Riina Kylliäinen sijoittui samassa sarjassa hienosti seitsemänneksi ja Liina Lehtonen kahdeksanneksi peräti 40 voimistelijan joukossa. Vilma Ruotsalainen kilpaili 14-15-vuotiaiden 2-otellussa, josta hän voitti ansaitusti hopeaa. Vivi Salminen oli kilpailussa 7. ja Anna Westerholm 8.

Tämä duo sijoittui pre-nuorten sarjassa 20. toukokuuta sijalle 4. Linnea Vasankari (oik.) oli hienosti hopealla yksilöiden kilpailussa ja sai kaulaansa hopeamitalin. Liina Lehtonen sijoittui samassa sarjassa pienistä virheistä huolimatta hienosti sijalle 8 peräti 40 voimistelijan joukossa.
Tämä iloinen duo Nitta Väätäjä ja Riina Kylliäinen otti ansaitusti hopeaa prenuorten duokilpailussa. Riina oli myös yksilökilpailussa hienosti sijalla 7/40

Elise -Vantaan duot menestyivät myös loistavasti lauantaina. Pre-nuorissa tuli kultaa, kun Eevi Sierilä ja Pinja Tuukkanen taituroivat vanteillaan. Peräti kolme paria nappasi hopeaa duo-kilpailuista. Pre- nuorissa toiseksi sijoittuivat duo Nitta & Riina. Nuorten ja naisten yhdistetyssä kilpailussa kulta meni EsSvolin Inkalle ja Minervalle. Hopealle voimisteli Elise – Vantaan parivaljakko Josefina Hyttinen ja Ronja Tuukkanen. Pronssikin saatiin Vantaalle kun ”Vilmat” (Vilma Ruotsalainen & Wilma Heikkinen) onnistuivat keilojen kanssa.

Myös Hopeatähdet nappasivat mitaleja lauantaina Järvenpäässä. Eevi ja Pinjalle kultaa. Josefinalle ja Ronjalle hopeaa.

Helteinen lauantai (20.5.2017) kutsui voimistelun ystäviä myös Linnanmäelle, jossa järjestettiin yhteistyössä Voimisteluliiton kanssa Voimistelu valtaa Linnanmäen tapahtuma.
Päivän aikana eri ikäiset voimistelijat harrasteesta huipulle esittäytyivät Estradi – lavalla ja huvipuistokävijöille oli tarjolla myös taukojumppaa. Vauhdikkaassa päivässä oli esiintymässä myös seuran rytmisiä voimistelijoita.

Vas. Rebekka Karila, Lina Helminen, Tiia Rantanen ja Annu Sierilä olivat mukana valloittamassa Linnanmäkeä viime lauantaina.
Liikunnaniloa nähtiin viikonloppuna Linnanmäen ulkolavalla. Mukana menossa oli myös Elise – Vantaan voimistelijoita.

Voimistelulajien SM-kilpailut järjestettiin toukokuun puolivälissä Jyväskylässä.  Naisten yksilöiden neliottelun voitti Jouki Tikkanen (ReRa). Hopealle taiteili Rebecca Gergalo (Elise) ja pronssille ylsi  Alesia Kolomainen (ScVantaa).
Elise – Vantaallekin saatiin SM-mitali, kun Viliina Sipilä oli mukana nuorten joukkuekilpailussa hopealle voimistelleessa Pikkumyyt joukkueessa.Nuorten joukkuekilpailun voitti nuorten maajoukkue.
Lämpimät onnittelut kaikille mitalisteille ja heidän valmentajilleen.

Elise – Vantaan Viliina Sipilä (edessä) oli mukana Pikkumyiden (Elise) joukkueessa, joka saavutti upeasti SM-hopeaa Jyväskylässä 13.5. rytmisen voimistelun nuorten joukkueiden Suomen mestaruus kilpailuissa.
Elisen ja Elise – Vantaan yhdistelmäjoukkue Pikkumyyt
ylh.vasemmalta Viliina Sipilä, Linnea Hakkarainen, Sara Napari. Alhaalta vas. Kiia Holsti,Nuppu Tapaninen ja Sini Janhunen.

Elise – Vantaan ihastuttavat Nasut kiersivät kauden aikana useammissa Stara tapahtumissa hankkimassa tärkeää esiintymiskokemusta. Arielitkin osallistuivat niin ikään keväällä muutamiin Staroihin, mutta joukkue debytoi myös joukkuevoimistelun kilpailussa 10-12-vuotiaiden sarjassa. Arieleita lähes seitsemän vuotta luotsannut  Tiina Reynish jättää ryhmän valmentamisen tämän kevään jälkeen. Iloksemme Tiina jatkaa kuitenkin seurassa. Koko valmennustiimi vaihtuu, kun myös alusta asti mukana ollut Kaisa Villanen ja viime vuosina  Arieleihin liittynyt Soile Granholm jäävät pois valmennustiimistä. Elise – Vantaa kiittää  lämpimästi pitkäjänteisestä työstä lasten voimistelun parissa.

Nasujen ihastuttavat joukkueet Lila ja Pink tuulettavat kevään viimeisen Staran jälkeen yhteiskuvassa.
Arieleiden kilpailukauden päättäytyä ryhmän voimistelijat ovat harjoitelleet mm. ryhmäakrobatiaa sekä pallotekniikkaa tulevaa kautta silmällä pitäen. Ryhmän harjoitukset jatkuvat juhannukseen.
Kultahiput hakivat kokemusta Tapiolan kilpailujen yhteydessä järjestetystä Starasta. Näiden voimistelijoiden kilpailukausi päättyy Voimistelupäiviin 9.-11.6. Jyväskylässä.

Toukokuun alussa kilpailtiin Tapiolassa rytmisen voimistelun luokakkilpailuissa,jossa vuorossa olivat 3- ja 6-luokan yksilöiden kilpailu, Stara ja duo-trio sarjojen kilpailut. Viikonloppu oli varsin menestyksekäs. Elise -Vantaalle saatiin mitaleja ja hyviä pistesijoja.

Kevään kolmannessa luokkakilpailussa 7.toukokuuta Tapiolassa käytiin myös duo- ja triosarjojen kilpailu, josta Elise- Vantaalle saatiin hopeiset mitalit, kun sekä Eevi ja Pinja että Josefina & Ronja sijoittuivat toiseksi omissa sarjoissaan. Tässä seuran upeat duot ja triot kilpailun jälkeen. (Kuvasta puuttuvat Liina ja Linnea).
Ystävykset Annu ja Ronja hakivat kokemusta Tapiolassa järjestetyistä 6-luokan kilpailuista toukokuun alussa.

Seuran rytmiset voimistelijat matkaavat kesäkuun alussa vielä
perinteisesti Voimistelupäiville, jotka järjestetään tänä vuonna Jyväskylässä.
Elise – Vantaan liikunnalliset kesäleirit pyörivät Pointissa koulujen päättymisestä aina juhannukseen saakka.
Joitakin peruutuksia on tullut ja leirillä on vielä muutamia vapaita paikkoja.
Tiedustelut toimistoltamme minna.lehtikallio(at)elisevantaa.fi

Valmennusryhmät harjoittelevat vielä kesäkuussa, jonka jälkeen heinäkuu lomaillaan. Elokuussa palataan uusien haasteiden ja tavoitteiden ääreen.

Kiitos kuluneesta kaudesta voimistelijoille, valmentajille, yhteistyökumppaneille sekä huolto- ja tukijoukoille.
Aurinkoista ja liikunnallista kesää kaikille!

Hopeamitalisti Vilma Ruotsalainen ja harjoittelukaveri Riina Kylliäinen Järvenpäässä 20.5.2017