MARRASKUUN 2020 ELISEVANTAALAINEN

Nimi? 
–  Sirja Lepistö

Kuvaile itseäsi kolmella sanalla.
– Luova, määrätietoinen, sulautuva.

Miten olet mukana Elise – Vantaan toiminnassa?
– Valmennan tällä hetkellä kolmena päivänä viikossa rytmisen voimistelun valmennusryhmissä. Työtehtäväni pitävät sisällään lajivalmennusta sekä kilpailuohjelmien koreografioiden tekemistä niin yksilöille, joukkueille kuin duo/trio -sarjoihinkin. Toimin myös luottamustehtävässä seuran valmentajatoimikunnassa strategiatyössä.

Työskenteletkö muualla voimistelun parissa?

– Olen mukana monenlaisissa projekteissa. Toimin rytmisen voimistelun Nuorten maajoukkueen balettivalmentajana sekä koreografina. Sen lisäksi koulutan Voimisteluliiton rytmisen voimistelun rinkileireillä, teen valmennuskonsultaatiota ulkomaille sekä tilanteen mukaan valmennan/toimin tanssinopettajana myös muissa seuroissa.


Miten päädyit voimistelun pariin ja Elise – Vantaaseen?
– Se kuuluisa ”jumppakärpänen” puraisi jo varhain. Aloitin baletin 4-vuotiaana, joukkuevoimistelun 7-vuotiaana, ja minun oli mahdollista tehdä molempia korkealla intensiteetillä aina aikuisuuden kynnykselle saakka. Olen tästä ikuisesti kiitollinen vanhemmilleni, vastuuvalmentajalleni sekä baletinopettajalleni, sillä voimisteluharrastus johti maajoukkuetasolle ja tanssiharrastus ammattilaisuralle. Tanssinopettajan, tanssijan ja koreografin töiden lomassa aloitin valmentajaurani vuonna 2010, sillä halusin antaa voimisteluyhteisössä eteenpäin kaikkea sitä, mitä olin toisilta oppinut. Halusin myös olla mukana valmennuskulttuurin muutoksessa kohti urheilijakeskeisempää valmennusta. Elise – Vantaalle päädyin vuonna 2014 silloisen esimieheni suosituksesta.  

Paras ”Elise-Vantaa” muisto?
– Tottakai kaikki sellaiset hienot voimistelijoiden kisaonnistumiset, joita on koettu yhdessä, jäävät huippuhetkinä mieleen kovan latauksen vuoksi. Mutta kyllä yksi hauskimmista on eräällä harjoitusleirillä illanvietossa voimistelijoiden esittämät imitaatiot meistä valmentajista.

Mikä seuratyössä on parasta?
– Tykkään työskennellä lasten ja nuorten kanssa, koska halu oppia on niin käsin kosketeltavissa ja unelmia on paljon. Parasta onkin opettaa sinnikkyyttä ja vaivannäköä tavoitteiden eteen sekä sitä kautta auttaa jokaista pääsemään harrastuksessaan mahdollisimman pitkälle – jopa kansainvälisille kilpailuareenoille saakka. Tähän kuuluu olennaisesti myös muu lapsen ja nuoren kasvun tukeminen, joka on tosi palkitsevaa.

Mitä teet vapaa-ajalla?
 – Vapaa-aikani kuluu lähinnä pianoa soittaessa, liikunnan parissa sekä taide- ja kulttuuritapahtumissa.

Kysymys musiikista. Mikä on suosikkikappaleesi (1–3 parasta biisiä kautta aikojen)
– Tää on helppo! John Baylessin pianosovitus Giacomo Puccinin Nessun Dormasta, Joe Hisaishin View of Silence sekä James Monroe Iglehartin Friend Like Me.

Paras lukemasi kirja ja paras elokuva/TV-sarja?
– Maya Plisetskayan elämäkerta tulee luettua yhä uudelleen. Maailmassa on niin paljon hienoja musikaalielokuvia, että niistä en valitettavasti pysty nimeämään parasta!

Onko sinulla esikuvia?
– Ei varsinaisesti. Jokaiselta ihmiseltä voi ja kannattaa oppia jotain.


Mottosi?
– ”Kylän kohoralla komiasti, vaikka mettällä vähä kompuroottooki.”


Nuorten MM- kilpailuissa 2018 Moskovassa Irina Viner-Usmanova Gymnatics Palacessa
Klara Kodra ja Sirja Lepistö Kisakalliossa
Elise -Vantaan valmennuskaksikko Sirja Lepistö ja Terhi Neuvonen
Sirja Färsaarilla