ELISE VANTAAN YKSILÖITÄ UNKARISSA – ONNISTUMISIA JA HYVÄÄ KOKEMUSTA

Iso joukko Elise-Vantaan valmennusryhmien yksilövoimistelijoita lähti toukokuun alussa Unkariin, Pécs cuppiin. Pécs cup järjestettiin tällä kertaa Harkanyssa, jossa samainen kisa järjestettiin myös vuosi sitten. Kaupunki oli siis monille tytöistä jo ennestään tuttu. Kilpailu oli tänä vuonna todella iso, kun osallistujia oli lähemmäs 400 ja jopa 22 eri maasta. Elise-Vantaata edusti tällä kertaa 11 voimistelijaa mukanaan valmentaja Terhi Neuvonen ja tuomarina Taru Kankainen.

Lähtötunnelmissa 3.5.2019
Pakollinen pysähdys menomatkalla jossain Unkarissa matkalla Harkanyyn.

Matka alkoi Helsinki-Vantaan lentokentältä aikaisin perjantaiaamuna. Elise-Vantaan delegaatio lensi ensin Budapestiin, josta oli järjestetty noin kolmen tunnin bussimatka Harkanyyn. Matka sujui mutkattomasti aina bussimatkan puoleen väliin asti kunnes ilmeni ongelmia bussin kuljettajan ajorajoitteiden kanssa. Matkaa pystyttiin kuitenkin jatkamaan noin 45 minuutin odottelun jälkeen ja lopulta Harkany häämöttikin jo edessä. Venähtäneen matkan takia perjantai-iltana ei ehditty enää kuin käydä syömässä sekä piipahtaa kisapaikalla.

Amelie Orre 4.5.2019
Amanda Äänismaa 4.5.2019

Lauantai oli ensimmäinen kisapäivä. Kisaamaan pääsivät 2008 B-sarjassa Amelie Orre ja Amanda Äänismaa, 2007 B sarjassa Anni Harmaala sekä junior B sarjassa Eevi Sierilä ja Lotta Hukkanen. Amelie, Amanda ja Anni olivat ensi kertaa kisaamassa yksilöinä ulkomailla. Lauantaina osa tytöistä saavutti myös mitalisijoja. Eevi narulla pronssia ja nauhalla hopeaa, Lotta taas pronssia vanteella. Onnea tytöt!

Anni Harmaala 4.5.2019
Lotta Hukkanen 4.5.2019
Eevi Sierilä 4.5.2019

Sunnuntaina olikin sitten vuorossa 2007 A-sarja, jossa oli mukana seuramme voimistelijoista Nea Kapiainen ja Anastasiia Polishchuk. Molempien tyttöjen ohjelmiin mahtui virheitä, mutta kisa oli molemmille kokemuksena hyvä. Sunnuntai-illan viimeisinä sarjoina oli vuorossa kovatasoiset junior A- ja Senior A-sarjat. Seuramme junnut Arina Kevask, Tiia Rantanen ja Annu Sierilä ottivat osaa junior A-sarjaan kolmella eri välineellä. Kaikkien ohjelmiin mahtui virheitä, mutta myös iloisia onnistumisia. Illan päätteeksi Arinan kaulaan ripustettiin hopeinen sekä Annun kaulaan pronssinen mitali nauhasuorituksista. Onnea!

Nea Kapiainen 4.5.2019
Anastasiia Polishchuk 5.5.2019

Sennumme Josefiina Hyttinen osallistui erittäin kovatasoiseen senior A-sarjaan, jossa oli mukana muun muassa Euroopan mestari Anastasiia Sergeeva. Jossulle neliottelu oli hyvä harjoitus ennen toukokuun lopussa järjestettäviä SM-kisoja.

Anastasiia Sergeeva ja Josefina Hyttinen 5.5.2019 Harkany
Annu Sierilä 5.5.2019
Arina Kevask 5.5.2019
Tiia Rantanen 5.5.2019

Maanantaiaamuna oli aika lähteä takaisin kohti koti-Suomea. Bussimatka Budapestiin taitettiin yhdessä Iso-Britannian sekä Argentiinan delegaatioiden kanssa. Budapestissa voimistelijat sekä valmentajat pääsivät ihastelemaan sateista Budapestiä sekä sen tunnetuimpia nähtävyyksiä sightseeignillä. Ennen lentokentälle lähtöä bussi teki vielä pysähdyksen paikalliseen ostoskeskukseen, jossa kaikki pääsivät syömään sekä shoppailemaan. Kun lentokentälle oli lopulta päästy pitkän ja uuvuttavan matkan jälkeen, kaikki olivat valmiita palaamaan takaisin Suomeen.

Kiitos paljon upeasta kisamatkasta voimistelijoille, valmentajille ja huoltajille!

Elise – Vantaan voimistelijat Unkarissa 3.-6.5.2019
Hotellilta oli kuljetus kilpailupaikalle. Tässä odotellaan bussia sateisena aamuna.